כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
ברשותי דירה מושכרת לדיירי משנה בכרמיאל. רק לאחר הגעת חשבון מיסים ומים של העירייה, בו הייתה צריכת מים חריגה ביותר (וחוב של מעל 1500 ₪), זוהתה על ידי הדיירים נזילה מהניאגרה. מיד לאחר דיווחם על כך, נשלח מטעמי אינסטלטור לתיקון הנזילה (שבמעמד התיקון ניתן היה להבחין בה בבירור) ובדיקת הצנרת בבית כדי לשלול נזילות נוספות/ סמויות (והבדיקה הייתה תקינה). לדברי האינסטלטור, הגורם לנזילה היה בלאי של אטם בניאגרה, אולם ניתן היה להבחין בסימנים מקדימים של תחילת הנזילה (כתם חלודה כתוצאה מטפטוף המים). הדיירים פנו לעירייה (הם בעלי החשבון) ולאחר הצגת קבלה על תיקון הנזילה, שילמו עפ"י הערכה לצריכה שוטפת של כ-200 ₪. העירייה לא מוכנה לוותר על שאר החוב. באחריות מי תשלום החוב לעירייה עקב צריכת המים החריגה?
לדעתי מבחינת העירייה החוב הינו באחריות מי שעל שמו רשום החשבון החייב. מעבר לכך, החובות והזכויות הינן כפי שמצויין בחוזה השכירות. לדוגמא, חובת השוכר להתריע בפני המשכיר על כל תקלה (ובכלל זה דליפה/נזילה), וחובת המשכיר לדאוג לתיקון התקלה תוך זמן סביר מעת שנודע לו על כך.
על שם דיירי המשנה