כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
לעו"ד שלום
אני נציגה ועד בבניין משותף
מעסיקה עובדת ניקיון ומשלמת
כל הנדרש ומסודר בביטוח לאומי .
העובדת נקיון בת 48 עובדת 7 שנים
בחודש האחרון כמעט נפלה פעמיים
האם אני יכולה לבקש ולהפנות העובדת
לבצע בדיקות - נקרא לזה - בדיקות כשירות:
* שלא סובלת מסחרחורות
* שאין לה בעיות לחץ דם לא מטופל
* שמצב הראיה תקין ולא זקוקה למשקפיים
* שאין לה בעיות ברכיים ותופעות נלוות
* שנוטלת או לא תרופות כנדרש - ועוד .
כל זאת לביטחונה - לביטחוננו וטובת כל הדיירים בבניין המשותף ומניעת תביעה חלילה בעתיד ?
לעורך הדין - איך מבצעים הפניה ובקשה כזו ?
האם לבקש מעובדת נקיון לביא להגיש סיכום מצב בריאותי מרופא/ ת המשפחה ?
האם ההליך מתבצע אצל רופא תעסוקתי ולא רופא המשפחה ?
לכל מידע נוסף אודה
בברכה
ככלל, מעסיקים אינם רשאים לדרוש מהעובד ויתור על סודיות רפואית לטובתם, אך קיימים מקרים בהם החוק מתיר למעסיק לדרוש מעובד לעבור בדיקות רפואיות ו/או למסור פרטים על מצב בריאותו.
המקרים האמורים הם כאשר המידע הרפואי הנדרש הוא רלוונטי לתפקיד שהעובד ממלא או מיועד למלא.
בתי הדין לעבודה קבעו כי עובד חייב לגלות רק מידע הרלוונטי לעבודתו, לכן עובד אינו חייב לספק מידע רפואי שאינו קשור לתפקידו.