כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
עקב דליפה שנתגלתה במערכת הגז, נציג חברת הגז סגר את השימוש במערכת עד לתיקון הליקויים. התיקונים בוצעו ע"י טכנאי גז מוסמך אשר גם בדק את המערכת והנפיק אישור על תקינותה. חברת הגז שלחה טכנאי נוסף מטעמה אשר בדק שוב את המערכת וגבה דמי בדיקה בסך 220 ש"ח. עפ"י החוק הקיים בדיקת מערכת הגז חייבת להתבצע ע"י טכנאי גז לפחות פעם אחת ב 5 שנים. לעומת זאת חברת הגז טוענת שהחוק מחייב אותה לבדיקה אחת ב 5 שנים ולכן עבור כל בדיקה נוספת במהלך 5 שנים היא גובה תשלום. ברצוני להדגיש שהחוק דורש בדיקת מערכת הגז באמצעות טכנאי מוסמך מטעם המדינה ולא טכנאי של חברת הגז. אני מבקש לדעת האם יש מקום לתביעה אישית או אף יצוגית על אי קיום החוק ע"י חברת הגז.