כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
לפני כשלוש שנים עברנו לגור בדירה שכורה. זמן קצר לאחר מכן, קיבלנו חשבון מים על החודשיים הקודמים לתאריך המעבר. מייד פנינו לתאגיד המים, והסברנו להם שבחודשיים האמורים כלל לא גרנו בדירה, אלא ביחידת דיור שבה כלל לא היינו רשומים כמשלמים, כך שאין שום אפשרות שאנחנו חייבים בתשלום על מים בחודשים אלה. חשבנו שבכך נגמר הסיפור, אולם אתמול, בחשבון המים, הופיעה הודעה שלפיה יש לנו חוב מאותם חודשים! שוב פנינו לתאגיד המים, אולם הם טענו שלפי הרישומים שלהם יש לנו חוב מלפני שלוש שנים, ואנחנו חייבים לשלם. אני מעוניין לתבוע אותם בתביעות קטנות ולדרוש פיצויים על הטרטור ועוגמת הנפש שהם גורמים לנו בחיוב-שווא. שאלתי: מה גובה הסכום שאפשר לקבל כפיצוי במקרה זה?
אני מציע שתקרא כאן באתר פסקי דין של תביעות קטנות בנושא עגמת נפש וכך תתרשם בעצמך מהו הסכום הראוי במקרה שלך.