כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
שלום רב, עברו חודשיים מהגשת תביעה לבימ"ש לתביעות קטנות נגד חברת ביטוח בלי שעדיין נקבע לי מועד לדיון האם זה לא נוגד את הוראות הדין בעניין ?, הנתבעת (חברת ביטוח) הייתה חייבת על פי דין בהגשת כתב הגנה תוך 15 יום מיום קבלת כתב תביעה ואחרי חודש וחצי מקבלתו פנתה לבימ"ש בבקשה לבקש הארכה של חודש נוסף להגשתו ובימ"ש אישר בטענה שממלא לא נקבע עדיין מועד לדיון. כאמור עד עצם כתיבת שורות אלה טרם נקבע מועד לדיון בתביעה מה שעלול להצדיק עוד חודש הארכה להגשת כתב הגנה לנתבעת.נא התייחסותכם לנטען ועצתכם למניעת עוד הארכה בהגשת כתב הגנה.
לא ידוע לי על הוראות דין המחייבת את בית המשפט לקבוע דיון בתוך זמן קצוב.
אתה אומר שבימ"ש שמקבל תביעה יכול לקבוע מועד לדיון גם אחרי חודשים מיום הגשת התביעה כמו שקורה ? , זה מחזק אצלי את מה שראיתי הסרט הדוקומנטרי עם ראש לשכת עורכי דין בטלויזיה. הכל פוליטיקה והכל סביב שמור לי שמור לך והדבר נראה שלא פסח גם על בימ"ש לתביעות קטנות!! אפנה בתלונה בעניין לנשיא בימ"ש עליון ולמספר חברי כנסת במקביל.