כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
מה עלות הגשת הכתב תביעה אם... בסכום התביעה אני כותב: "נתון להערכת כב ביהמ"ש"?
משום מה בד"כ בתביעות קטנות השופטים לא פוסקים את מלוא ההוצאות, אך בכל זאת מומלץ שהתובע יכלול את מלוא הפיצוי בסכום התביעה. גובה הפיצוי הממוני, כגון הוצאות ואובדן שעות/ימי עבודה הוא פשוט - סיכום של ההוצאות על סמך חשבוניות, תלושי שכר וכו. גובה הפיצוי הלא ממוני, כגון עגמת נפש, טרחה אישית, בזבוז זמן פנוי וכו הינו משתנה סובייקטיבי, שבד"כ גם ביהמ"ש מתקשה לכמת אותו. אני ממליץ לך לקרוא על כך בפרק 8 שבמדריך להגשת תביעה קטנה באתר. כמו כן אני ממליץ לעיין בפסקי דין של תביעות קטנות בנושא עגמת נפש. בהצלחה!
לא נראה לי שישתלם בסופו של דבר. אולי רק הנצחון המתוק...
קראתי בעיון. לא מצאתי שום דבר דומה. עגמת נפש כנראה נקבעת בדר"כ למי שלא קיבל שרות מתאים. במקרה שלי, כאמור לא קבלתי שכ"ט (אני עצמאי). אין לי הוצאות שמתבטאות בחשבוניות. פשוט לא הגיוני בעייני שאם וכאשר החייבים יחוייבו בתשלום חובם בביהמ"ש, ישלמו את החוב נטו וזהו. איפה כל ההשקעה שלי בכל מה שקשור בגבייה ובימ"ש? (שעות של כתיבה, נסיעות, יהיו דיונים...), אודה על התיחסות מניסיון. איך לכמת את זה? אשמח לקבל אפילו הערכה ממש לסכום בש"ח. אם יש לזה גיבוי תקדימי אפילו מצויין. ושוב המון תודה.
לא אקבע לך בכמה לתבוע, עליך לקרוא מקרים קודמים ולהבין מהו הסכום הראוי. כפי שציינתי, בד"כ בתביעות קטנות הפיצוי הנוסף שמקבלים בגין טרחה והוצאות משפט (ותחת זה נכלל כל מה שציינת כהשקעה בתביעה ובגבייה) אינו גדול (מאות עד 2,000 ש"ח), אם כי לעיתים יש יוצאים מן הכלל ובוודאי קראת עליהם בקישור הקודם (תביעות בנושא עגמת נפש). ראה פסק דין בתביעות קטנות בעניינך:
תבע את החוב בעבור כתבותיו - עיתון מקור ראשון ישלם מעל 9,000 שקל
בית המשפט חייב מוכרי דירה בתשלום דמי תיווך
לא ברור לי המקרה: אתה תובע 2500 שקל? שזה סכום החוב שניסית לגבות ולא נתנו לך? הצמדה וריבית על 2500 שקל לשנה? תגיד אתה רציני? כמה זה יוצא? 22 שקלים?, בקיצור, תתבע את הסכום + 500 שקל זמן טרחה. אם אתה רוצה יותר לך על זה, וקח את הסיכון שהשופט יחשוב שאתה חמדן.
מה עם ניסיונות גבייה? + יש תמלול הקלטות וכתב תביעה 14 דף. איפה הזמן הזה? איפה יום עבודה בבימ"ש? , 500 ש"ח = לא כדאי להגיש תביעה...
אז אל תתבע. מה אתה רוצה שאני אגיד לך. עם 14 דף לא הייתי הולך לשופט בכל מקרה
כי לא יתנו לך להגיש בלי ציון סכום התביעה
תחילה באמת תודה על התשובות כאן אהוד. אנא מניסיונך, מדובר בתביעת שאני מגיש על אי תשלום שכ"ט בגובה כ 2500 ש"ח. הסיפור מורכב ויש הוכחות לטובתי. השקעתי המון המון זמן בניסוח כתב התביעה (הארוך והמנומק - כולל ההוכחות בתמלול הקלטות), יש ריבית והצמדה (שנה וחצי), עבודה על ניסיונות גבייה, איתור כתובות הנתבעים לצורך מסירת כתב התביעה, זמן ונסיעות להגשת הכתב תביעה בבימ"ש, עלות ההגשה, הופעה לדיון / דיונים כשיהיו והכל ע"ח זמן וימי עבודה שעולים בהרבה על סכום התביעה המוזכר (עולים על החוב המקורי). מעבר לכך, אולי יהיה צורך לשלם לעדים ולא הזכרתי גם עגמת הנפש?!, בקיצור, איך אני יכול לקבוע סכום?, אם אתבע רק את החוב המקורי, אני מפסיד והנתבעים לא יענשו אלא רק ישלמו חוב ישן... מה נהוג? מה עלי לעשות? מה לרשום בסעיף האחרון הנוגע בבקשה לקביעת הפיצוי וכמה לדעתך יש לתבוע במקרה כזה?, שוב המון תודה מראש.