כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
שלום רב, אני חייל בשירות הסדיר, החלטתי לקנות פלאפון יד שניה. ראיתי מודעה של מישהו שמוכר HTC ONE פניתי אליו ונרקמה עסקה. הבן אדם אמר לי שהפאלפון מארה"ב. שילמתי 1700 ש"ח על פלאפון שנראה בסדר גמור. לאחר הקנה באותו הלילה גיליתי שמדובר בגרסא שנמכרת בארה"ב בלבד ושונה מהגרסאות הבין לאומית. בארה"ב נמכרים שני גרסאות, הגרסא שקניתי הגרסא בינלאומית. הבן אדם לא ציין שזו לא הגרסא הבינלאומית (שיש לה תוספת לשם, כדי שיהיה הבחנה), ועכשיו מסרב להחזיר את הכסף. האם תקף פה החוק "חובת תום לב"? יש לי עילה לתביעה? בסמס שהוא שלח לי הוא רושם בברור את השם של המכשיר קניתי, שהוא לא מה שקניתי. האם אני יכול להחזיר את הכסף? הוא מצידו אומר שאני הייתי אמור לשאול אם זו גרסא אחרת, ושהוא לא ידע על גרסא נוספת.
אכן עושה רושם שהמוכר נהג שלא בתום לב ואף בהטעיה מכוונת. לדעתי יש עילה לתביעה. העזר במדריך להגשת תביעה קטנה.
איזה עילה בדיוק נראה לך שיש כאן??