כל אדם עלול לחוש לעיתים כי נעשה לו עוול (רמאות, מחדל, התחייבות שלא קויימה, סכסוך ועוד). למרבה הצער, אנשים רבים נרתעים מלעמוד על זכותם לקבל את המגיע להם ע”פ חוק. במקרים אחרים ישנם אנשים העומדים על זכות המגיעה להם ע"פ חוק, אך פועלים להשיגה בדרכים פסולות, גם אם בתום לב. אלה גם אלה אינם משיגים תוצאות מוצלחות. הסיבות לכך הן לרוב חוסר בידע, נסיון והדרכה.
לשם כך העמדנו לרשותכם הציבור הרחב ארבעה פורומים ייעודיים:
תביעות קטנות, ענייני עבודה, סכסוכי שכנים בבית משותף, ענייני משפחה.
כאן תוכלו לבקש ולשתף עצות ומידע בין משתמשי האתר והנהלת הפורום.
האמור בפורום אינו מהווה חוות-דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי. המידע באתר הינו כללי בלבד ואין להסתמך עליו. אין לשלוח תגובות אשר כוללות פרסומות או תכנים בלתי חוקיים כגון דברי הסתה, הוצאת דיבה או סגנון החורג מגבול הטעם הטוב. מערכת הפורום רשאית להסיר או לערוך הודעות.
שלום, לפני כשלושה חודשים נהג דן דרס את הכלבה שלי במעבר חציה באור ירוק כאשר ראשה והצד הקדמי של הכלבה צמוד אליי וצידה האחורי טיפה מאחוריי. זה היה כל כך צמוד אליי שהרגשתי חזק את משב הרוח מהאוטובוס. הכלבה שברה את הרגל והסכום של הפסד ימי עבודה וטיפול בבית חולים לחיות עולה על 3000 שח. פניתי למחלקת התביעות של דן שהעבירו אותי לחברת הביטוח שלהם (איילון) שהעבירה אותי חזרה אליהם. אחרי כל הטרטורים האלה וחוסר מענה מתסכל מצד דן, קיבלתי מכתב שטוען שהכלבה השתרכה מאחור במרחק בלתי סביר ממני ושאם הייתי הולכת עם רצועה צמודה התקרית הייתה נמנעת. הטענה הזו היא שקר גס, אם הם היו מכירים את הכלבה שלי הם היו יודעים שהאסקי לא משתרך מאחור. ואפילו אם כן, זו סיבה לדרוס אותו? אני רוצה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות, לא על סכום מוגזם, אני לא חמדנית, אני רוצה לקבל בחזרה את סכום הכסף שהוצאתי. האם לדעתכם יש לי קייס?
מקרה מצער. מבלי לרדת לעומקם של הדברים, התרשמותי היא שאכן יש כאן עילה לתביעה קטנה בדרישה להחזר הוצאות וכן פיצוי בגין עגמת נפש. בפרט כיוון שמדובר בתאונת דרכים והתמודדות מול חברות גדולות (דן ואיילון), רצוי שתעזרי בייעוץ מקצועי על מנת שלא תצאי כששכרך בהפסדך.
היי אתמול עפתי באוטובוס מהברקס שנתן הנהג פינו אותי לבית חולים נקע באצבע ומכות יבשות. יש עילה לתביעה ?
שלום, אני רוצה לתבוע את חברת דן.
על כך שפקח שלה נתן לי דוח למרות ששילמתי והיה לי אישור נסיעה.